PERSONAL DATA PROTECTION POLICY

YOUR PRIVACY

Avicennia Capital Sdn Bhd ("Avicennia") is committed to protecting your privacy and will take the relevant measures to safeguard your personal information in accordance with the Personal Data Protection Act 2010. This Personal Data Protection Policy ("Policy") sets out how we use and protect the information you give us. This Policy only applies to personal information processed for commercial transactions.

YOUR CONSENT

By providing us your personal information, you are giving consent for us to collect, use and process your personal information. We will then serve you with a personal data protection notice ("Notice") to notify you on our processing of your personal data.

DISCLOSURE OF YOUR PERSONAL INFORMATION

Avicennia may disclose your personal data to the following parties (unless you specify otherwise):

• agents, service providers (including those overseas) and third parties who provide services relating to the purposes of which the personal data is collected including data processing services;
• any person who is under a duty of confidentiality and has undertaken to keep such data confidential; and
• Avicennia’s related, associate companies, and affiliates.

We do not disclose your personal data to unaffiliated third parties without your consent. However, we may disclose your personal data if required by law or in good faith, if such action is necessary to comply with any law enforcement agency requirements, regulatory authorities, court orders or legal processes.

ACCESS AND CORRECTION TO YOUR PERSONAL INFORMATION

If you would like to access or correct your personal information, please contact us by sending a written request by e-mail to pd.officer@avicennia.com.my or you can also contact us at +603-2170 1881.

CHANGES TO THIS POLICY

Avicennia may review and change this Policy from time to time to reflect changes in the law, our business practices, processes or structure. While it is not generally feasible to notify you of the changes to this Policy, the latest version of this Policy will be available on our website. This Policy is not a contract, nor does it suggest any obligation on our part with another party.

In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail.




POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI


PRIVASI ANDA

Avicennia Capital Sdn Bhd ("Avicennia") komited untuk melindungi privasi anda dan akan mengambil langkah-langkah berkaitan bagi melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Polisi Perlindungan Data Peribadi ("Polisi") ini menyatakan bagaimana kami menggunakan dan melindungi maklumat yang anda berikan kepada kami. Polisi ini hanya terpakai untuk maklumat peribadi yang diproses bagi tujuan transaksi komersial sahaja.

PERSETUJUAN ANDA

Dengan memberikan kami maklumat peribadi anda, anda telah memberikan persetujuan untuk kami mengumpul, menggunakan dan memproses maklumat tersebut. Kami akan menyampaikan notis perlindungan data peribadi ("Notis") kepada anda untuk memaklumkan anda tentang pemprosesan data berkenaan.

PENZAHIRAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

Avicennia mungkin menzahirkan data peribadi anda kepada pihak berikut (melainkan anda menyatakan selainnya):

• ejen dan pembekal perkhidmatan (termasuk yang berada di luar negara) yang menyediakan perkhidmatan menggunakan data peribadi yang dikumpul termasuklah perkhidmatan pemprosesan data;
• mana-mana individu yang menjalankan tugas di bawah akujanji kerahsiaan yang telah memberi komitmen untuk memastikan data tersebut dirahsiakan; dan
• syarikat-syarikat yang berkaitan dengan Avicennia.

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga yang tidak berkaitan dengan Avicennia tanpa persetujuan anda. Walau bagaimanapun, kami mungkin akan mendedahkan data peribadi anda jika dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang atau secara suci hati, jika tindakan tersebut adalah perlu untuk mematuhi keperluan mana-mana agensi penguatkuasa undang-undang, badan pengawal selia, perintah mahkamah atau proses undang-undang.

AKSES DAN PENGEMASKINIAN MAKLUMAT PERIBADI ANDA

Jika anda ingin mengakses, mengemas kini atau membetulkan maklumat peribadi anda, sila hubungi kami dengan menghantar permintaan bertulis melalui e-mel kepada pd.officer@avicennia.com.my atau anda juga boleh menghubungi kami di +603-2170 1881.

PINDAAN KEPADA POLISI INI

Avicennia boleh mengkaji semula dan mengubah Polisi ini dari semasa ke semasa untuk mengambilkira perubahan undang-undang, amalan, proses atau struktur perniagaan kami. Walaupun secara umumnya, kami tidak mungkin dapat memaklumkan kepada anda tentang perubahan kepada Polisi ini, versi terbaru Polisi ini boleh didapati di laman web kami. Polisi ini bukanlah kontrak dan tidak bermakna pihak kami mempunyai tanggungjawab terhadap pihak lain.

Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia notis ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.